Brittibändi Sweet tulee kesällä Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024

Brittiläinen yhtye Sweet, joka perustettiin vuonna 1968 Lontoossa, nousi maineeseen 1970-luvulla. Alun perin nimellä Sweetshop perustettu yhtye, johon kuuluivat laulaja Brian Connolly, kitaristi Andy Scott, basisti Steve Priest ja rumpali Mick Tucker, tunnettiin voimakkaasta vaikutuksestaan glam rock -genreen. Yhtyeen musiikkiyhdisti glam rockin, hard rockin ja bubblegum popin elementtejä, luoden uniikin ja tunnistettavan äänimaailman.

Menestyksen vuodet

Sweet saavutti huomattavaa menestystä 1970-luvun alussa. Heidän tunnetuimmat kappaleensa, kuten ”Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run” ja ”Love Is Like Oxygen”, ovat jääneet elämään rockmusiikin klassikoina. Nämä kappaleet heijastavat yhtyeen kykyä yhdistää kova rock-ääni tarttuviin melodioihin ja koukuttaviin kertosäkeisiin.

Glam rockin pioneerit

Sweetin merkitys glam rockin kehityksessä on merkittävä. Yhtyeen visuaalinen ilme ja lavashow, joka sisälsi näyttäviä asuja ja teatraalisia esiintymisiä, erottuivat aikakauden muista esiintyjistä. Tämä yhdistettynä heidän rohkeaan musiikilliseen ilmaisuunsa teki heistä yhden aikansa ikonisimmista yhtyeistä.

Kulttuurillinen vaikutus

Sweetin vaikutus ulottuu musiikin lisäksi laajasti popkulttuuriin. Heidän kappaleitaan on käytetty lukuisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa, ja yhtye on inspiroinut useita jälkeentulevia artisteja ja bändejä.

Jäsenten urat Sweetin jälkeen

Yhtyeen hajottua jäsenet jatkoivat omia musiikillisia uriaan. Connollyn, Scottin, Priestin ja Tuckerin soolourat ja muut projektit ovat edelleen osa heidän laajaa musiikillista perintöään.

Yhtyeen perintö nykypäivänä

Vaikka Sweet ei ole enää aktiivinen, heidän musiikkinsa ja perintönsä elävät yhä. Yhtyeen musiikkia kuullaan edelleen konserteissa, tribuuttiesityksissä ja uudelleenjulkaisuissa, tuoden Sweetin soundin uusille sukupolville.

Yhteenveto

Sweet on yksi rock-musiikin historiassa vaikuttavimmista yhtyeistä. Heidän omaperäinen soundinsa, visuaalinen tyylinsä ja kestävä vaikutuksensa musiikin kentässä tekevät heistä merkittävän osan musiikin historiasta. Sweetin tarina ja musiikki inspiroivat ja vaikuttavat edelleen, vuosikymmeniä heidän huippuaikojensa jälkeen.

Sweet kiertueelle!

Degerbyn Possujuhlat 2024– Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!! Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin. Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström

Jätä kommentti