Collegium Musicum Lohja ja tähdet kevätkonsertissa

Kamariorkesteri Collegium Musicum Lohjan kevätkonsertissa kuullaan kahta upeaa laulusolistia.

Puolalainen mezzosopraano Katarzyna Haras valmistui Karol Szymanowski -musiikkiakatemian esittävän taiteen osastolta pääaineenaan laulutaide. Sittemmin hän täydensi opintojaan ja valmistui musiikin tohtoriksi vuonna 2021.

Haras on palkittu useissa laulukilpailuissa, muun muassa vuonna 2008 Slovakiassa Mikulas Schneider-Trnavsky -laulukilpailussa. Samana vuonna hän oli semifinalisti Jette Parker Young Artist -kilpailussa.

 Oopperadebyyttinsä Haras teki Rosinan roolissa Rossinin oopperassa Sevillan parturi. Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut solistina Wroclawin oopperassa ja tehnyt siellä lukemattomia rooleja. Oopperan lisäksi Haras tekee muun muassa oratorio- ja kantaattirooleja sekä toimii laulukilpailujen tuomarina ja pitää mestarikursseja.

Vuonna 2012 Katarzyna Haras kantaesitti yhdessä oopperalaulaja Johann Tillin ja pianisti Jörg Dudan kanssa Harri Kerkon teoksen The Bible Meditation mezzosopraanolle, bassoäänelle ja pianolle. Torstaina 16.5. Collegium Musicum ja Haras konsertoivat Järvenpään kirkossa. Siellä kantaesitetään Kerkon Wade in De Water, ja Lohjalla on teoksen toinen kantaesitys.

Tenori Joonas Eloranta on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Montrealin McGill-yliopiston Schulich School of Musicissa ja Tampereen konservatoriossa sekä osallistunut useille mestarikursseille. Hän on esittänyt monipuolista tenoriohjelmistoa barokista Puccinin oopperoihin, ehkä läheisempänä roolinaan La Bohèmen Rodolfo. Elorannan tenori on laaja-alainen, voimakas ja kantava, ja hänellä on poikkeuksellisen nopea musiikillinen omaksumiskyky.

Joonas Eloranta työskentelee tällä hetkellä Suomen kansallisoopperan kuorossa sekä esiintyy solistina. Läheisimpiä hänelle ovat italialainen oopperamusiikki ja kevyemmät italialaiset laulut sekä espanjalaiset zarzuelat. Eloranta on vieraillut muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla, Lahden, Porin ja Joensuun oopperoissa, Svenska Teaternissa ja Kuhmon kamarimusiikissa.

Collegium Musicum Lohja on vuonna 1971 perustettu kamariorkesteri, joka toimii yhteistyössä Lohjan seurakunnan kanssa. Orkesteria johtaa Harri Kerko.

Collegium ja tähdet -konsertti Lohjan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 19.5. klo 18. Vapaa pääsy, ohjelma 10  e.

Mezzosopraano Katarzyna Haras

Jätä kommentti