Flow my tears – John Dowlandin lauluja

Flow my tears – John Dowlandin lauluja -konsertissa Pentti Hildén, Harri Kerko ja Helsingin tuomiokirkon miesäänten ensemble esittävät John Dowlandin keskeiseen laulutuotantoon keskittyvän ohjelman. Harri Kerko on sovittanut joihinkin lauluihin miesäänille osuuksia, jotka terästyttävät ja kommentoivat tarinoiden kulkua.

John Dowland (1563–1626) oli englantilainen säveltäjä ja aikansa arvostetuimpia luutunsoittajia ja laulajia. Dowlandin tuotanto käsittää enimmäkseen moniäänisiä lauluja, niin maallisia kuin hengellisiäkin, sekä luuttuteoksia. Hänen sävellystensä perussävy on alakuloinen, mihin saattoi – yhdessä 1500-luvun lopun melankoliaa ihannoivan muodin kanssa – vaikuttaa vastoinkäymiset muusikon uralla, erityisesti se, ettei hän milloinkaan saanut virkaa kuningatar Elisabetin hovista.

Pentti Hildén on opiskellut kitaransoittoa Sibelius-Akatemiassa Ivan Putilinin, Jukka Savijoen sekä Kari Äikäksen johdolla. Kitaransoiton diplomitutkinnon hän suoritti vuonna 1983, ja hän on täydentänyt opintojaan muun muassa John Williamsin, Jorge Morelin ja David Russellin mestarikursseilla. Hildén on konsertoinut laajalti kotimaassa ja myös Ruotsissa. Yhdessä kitarataiteilija Janne Lehtisen kanssa hän on lisäksi esiintynyt useassa Euroopan maassa sekä Argentiinassa. Hildén on ollut esillä myös useiden kitara- ja luuttulevyjen kautta.

Harri Kerko on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia, musiikin johtoa ja sävellystä. Monipuolisena muusikkona hän on ollut esillä kirkkomuusikon työn ohella muun muassa säveltäjänä, kapellimestarina ja äänitetuottajana.

Flow my tears – John Dowlandin lauluja -konsertti Lohjan Pyhän Laurin kirkossa 26.5. klo 18. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

Jätä kommentti