Kasvatusopin emeritusprofessori Tapio Puolimatka Lohjalla.

Lauantaina 20.4 .2024 Lohjan Harjulassa järjestettävässä seminaarissa vierailee kasvatusopin emeritusprofessori Tapio Puolimatka.  Seminaarin aiheena on ”Ihmisyys uhattuna”.  Puolimatka käsittelee aihetta sen pohjalta, mikä on ollut länsimaisen kulttuurin käsitys ihmisen persoonan arvosta ja yksilöllisyydestä. Luennot pidetään Lohjan Harjulassa, Kullervonkatu 7, klo 14.00 alkaen.

Ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa teknologinen kehitys mahdollistaa globaalin hallinnon ja asioiden tehokkaan hoidon kansainvälisesti. Ihmiselämä pyritään saamaan kokonaisvaltaiseen teknokraattiseen hallintaan vedoten kansanterveyteen, luonnonsuojeluun ja ihmisoikeuksiin.

Teknisen tehokkuuden varjopuolena on kasvokkain toteutuvan vuorovaikutuksen vähentyminen, demokratian toimivuuden heikentyminen, vallan keskittyminen ja tavallisen ihmisen oikeuksien rajoittaminen. Ihmisen yksilöllistä vapautta kyseenalaistavat lähestymistavat, jotka pitävät ihmisen luovuutta ja vapautta uhkana ja haluavat alistaa ihmiset kaikkialle ulottuvaan digitaaliseen valvontaan ja ohjaukseen.

Ehdotonta ihmisarvoa ja ehdottomia ihmisoikeuksia ei kukaan ole onnistunut perustelemaan maallistuneesta lähtökohdasta. Juutalais-kristillinen opetus ihmisestä Jumalan kuvaksi luotuna persoonana toi länsimaiseen kulttuuriin käsityksen persoonan arvosta ja ihmisen radikaalista yksilöllisyydestä, joka on vastavoima kollektiiviselle mielipiteenmuokkaukselle ja massanmuodostukselle.

Seminaari jatkuu illalla klo 18.30 Nuorten keskustelufoorumina. Professori Tapio Puolimatka ja nuoret vuorovaikuttavat pohtiessaan yksinäisyyden, ahdistuksen, näköalattomuuden ja pelon ilmapiiriä, joka värittää nuorten maailmaa.

Musiikista vastaa Asema Worship.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy                           

Kahvila auki                     

järj. Lohjan vapaa kristillinen toimikunta

Jätä kommentti