Lohjan kaupunginorkesterin Pop up -viikon konsertit

Lohjan kaupunginorkesterin muusikoita nähdään orkesterin pop up -viikolla (viikko 10) sekä 6.3.2024 klo 12 Lohjan pääkirjastossa että 7.3.2024 klo 14.45 ja 17.30 Kunnissa luetaan -lukutaitomessuilla Laurentius-talon Estradilla (käynti rakennuksen A-ovesta). Kirjastossa kuullaan koko ohjelmisto, jonka kesto on noin puoli tuntia. Lukutaitomessuilla klo 14.45 kuullaan Viklickýn Tristana ja klo 17.30 Sanataidetta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Sanataiteilija Minka Heino ja Lohjan kaupunginorkesterin trumpetisti Martina Simola esittävät teoksen, jossa yhdistyvät Länsi-Uusimaa -lehden tekstiviestit ja musiikki. Esityksessä kujeillaan, ihmetellään, puhutaan kauniisti ja suoraan, kuten alkuperäisissäkin viesteissä. Luvassa on siis hykerryttävän hauska, lukijoiden arkipäivän huomioita hyödyntävä, puhetta ja musiikkia yhdistävä hulvaton taideteos. Teos esitettiin jo viime elokuussa ensimmäistä kertaa Lohjan museon puutarhassa, joten tämä on loistava tilaisuus päästä kuulemaan teos, jos ensi-ilta jäi kokematta.

Jazzin ja taidemusiikin rajapinnassa liikkuva tšekkiläinen Emil Viklický on koulutukseltaan matemaatikko, mutta jo opiskeluaikanaan hän vietti lähes kaiken vapaa-aikansa musiikin parissa, eikä lopulta ole tehnyt päivääkään työtä matemaatikkona. Hänet palkittiin jo nuorena sävellyksistään ja improvisaatiotaidoistaan. Saamansa stipendin turvin Viklický opiskeli sävellystä Yhdysvalloissa ja sen jälkeen vielä mm. Jarmo Sermilän opissa. Viklický käyttää musiikkiinsa elementtejä kotimaansa kansanmusiikista ja yhdistää ne jazziin menestyksekkäästi ja omintakeisesti. Tristana on teos viululle ja marimballe ja sen nimi viittaa Luis Buñuelin samannimiseen elokuvaan. Teoksen esittävät Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja viulisti Jukka Untamala sekä lyömäsoittaja Tuomo Lassila. Teos toimii samalla pienenä maistiaisena Lohjan kaupunginorkesterin tulevasta kamarimusiikkikonsertista Kätketyt helmet (14.3.).

Jätä kommentti