STAND UP -koomikko Ilari Johansson Lohjalla torstaina 23.5.

Sometan, siis olen? kysyy Ilari Johansson stand up -kiertueellaan
– Koko Suomen kattava Someoletettu-kiertue huhti-kesäkuussa 2024

Ilari Johansson lähti laajalle stand up -kiertueelle huhtikuussa 2024. Someoletettu-kiertueella Ilari pohtii nykyajan identiteettiä somemaailman sateenvarjon alla. Hän kysyykin: “Sometan, siis olen?”

Ilari paneutuu nykymaailman ilmiöihin, joista sosiaalinen media hämmentää ilman internetiä kasvanutta miestä eniten. Kuinka keski-ikäinen mies pärjää maailmassa, jossa influenssointi on työ, tunteet kuvaillaan emojeilla ja elämä jaetaan snäppiin, instaan ja tiktokiin? Onko ihminen olemassa, jos hän ei ole somessa? Minkälainen kuva itsestä halutaan luoda ja tuleeko siitä lopulta rinnakkaistodellisuus? Välillä tuntuu, että elämässä oletetaan enemmän kuin ollaan.

Kuka on Ilari Johansson?

Ilari Johansson on Kuopiosta syntyisin oleva freelance-näyttelijä ja standup-koomikko. Monet saattavat muistaa hänet myös poliisina Roba-sarjasta ja monista muista tv-sarja esiintymisistä. Hän on tehnyt paljon myös ääninäyttelijän töitä mm. Bolt ja Zootropolis – eläinten kaupunki animaatioelokuviin. Elokuvanäyttelijänä hänet on nähty mm. Kohta 18 ja Vuonna 85 elokuvissa.

Ilari haki koomikko koulutuksensa Kööpenhaminan The Commedia Schoolista, joka on Pohjois-Euroopan vanhin fyysinen teatterikoulu.

– 90-luvun alkupuolella hain teatterikorkeakouluun enkä ensimmäisellä kerralla päässyt. Olin kuitenkin päättänyt, että en mitään välivuotta pidä, ja olin katsonut muita vaihtoehtoa. Yksi vaihtoehto oli Tanska, jonne hain ja pääsin. Kööpenhaminan koulutuksesta onkin ollut apua ja tukea työuralle, kertoo Johansson.

Kööpenhaminan koulun jälkeen Johansson teki niin kesäteatteria kuin opetti kansalaisopistosta kunnes 1998 päätyi Hämeenlinnan kaupunginteatteriin.

– Vuonna 2003 tein päätöksen ja irtisanouduin Hämeenlinnan teatterista ja aloin täysipäiväiseksi stand up-koomikoksi ensimmäisten suomalaisten joukossa, muistelee Johansson.

– Tuohon aikaan ei tilaajillakaan aina ollut oikein tietoa siitä, mitä stand up on, ja yritystapahtumissa saattoi käydä niin, että toimitusjohtaja tuli kiittelemään tapahtuman jälkeen kertoen, että olivat nauraneet koko ajan, mutta että en ollut kertonut yhtäkään vitsiä? Vähitellen kuitenkin stand up komedia on tullut tutummaksi ja reilun 20 vuoden aikana koko stand up mahdollisuudet ovat tämän tietoisuuden lisääntymisen myötä lisääntyneet. Välillä oli kyllä vaikeitakin vuosia, mutta taas mennään täysillä.

Johanssonin esityksistä ei juurikaan löydy somevideoita. Syykin on hyvin yksinkertainen. Hän kertoo nimittäin, ettei tunne somea omakseen, ei, vaikka ystävätkin ovat painostaneet häntä olemaan aktiivisempi. Koomikko myöntää, että osa hänen kollegoistaan on kertonut saaneensa useita seuraajia somen myötä, mikä on näkynyt myös keikkojen yleisömäärissä. Johansson on päättänyt kuitenkin pitää kiinni periaatteestaan. Kesällä 56 vuotta täyttävä koomikko on kahden lapsen isä. Nuorin lapsista on 10-vuotias ja toinen 12-vuotias. Johansson kertookin, että some on paljon luonnollisempaa lapsille kuin hänelle itselleen.

– Somessa mennään tunne edellä ja faktoista ei ole otettu selvää. Kun on mielipide, niin se riittää, kertoi Johansson viime kuussa Iltalehden haastattelussa.

Kiertueensa ohella mies kirjoittaa uutta näytelmää yhdessä näyttelijä Mika Räinän kanssa. Kaksikon edellinen yhteistyö oli Miesflunssa-näytelmä. Tämän uuden näytelmän ensi-ilta on jo syyskuussa, mutta Ilari kertoo, että näytelmä alkaa vähitellen olla jo valmiin puolella.

Johansson kuvaileekin, miten ympäröivä maailma on ehtymätön lähde uusille teksteille. Koomikon mukaan olennaista on se, että aihe herättää tunteita – oli se sitten vihaa, mielenkiintoa tai ärsytystä.

Torstaina Laurentiussalissa

Näihin somekysymyksiin ja moneen muuhun löydät vastaukset torstaina myös Lohjalla: Laurentius-sali, klo 19. Kiertueen tuottaa Suomen Stand Up Club. Esitystiedot: Ikäraja 18 vuotta Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan. Liput saatavilla: Lippu.fi sekä Ticketmaster. Mahdollinen eteispalvelumaksu ei sisälly pääsylippujen hintaan.


https://www.suomenstandupclub.fi/
https://www.facebook.com/suomenstandupclub
https://www.instagram.com/suomenstandupclub/

Esitystiedot:
Ikäraja 18 vuotta
Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan

Liput:
Lippu.fi sekä Ticketmaster
https://www.suomenstandupclub.fi/someoletettu
Mahdollinen eteispalvelumaksu ei sisälly pääsylippujen hintaan

Jätä kommentti