Kisakallio isännöi curlingin EM-kilpailut marraskuussa Lohjalla – Turkki vetäytyi EM-järjestelyistä

Kisakallion Urheiluopisto isännöi curlingin Euroopanmestaruuskilpailut marraskuussa 16.-23.11. Lohjalla.

A-sarjan kilpailut ovat Olympialaisten ja MM-turnauksen jälkeen merkittävin ja kovatasoisin curlingturnaus maailmalla ja mukaan tulevat kaikki Euroopan parhaat maat Olympia- ja MM-kultamitalijoukkue Ruotsin johdolla.

Turkin peruttua yllättäen kisaisännyytensä, Kisakallion Urheiluopisto valittiin turnauksen järjestäjäksi, koska Kisakalliolla on vankka kokemus kansainvälisten curling-kilpailujen järjestämisestä. Menneellä kaudella Kisakalliossa järjestettiin kolme curlingin MM-tapahtumaa: nuorten B-sarjan MM-kisat, pyörätuolicurlingin B-sarjan MM-kisat ja nuorten MM-kisat. Tulevalla kaudella aikuisten EM-turnauksen lisäksi Kisakalliossa järjestetään pyörätuolicurlingin B-ryhmän ja nuorten B-ryhmän MM-kilpailut.

– Kisakallio on osoittanut vuosien kokemuksella olevansa loistava kumppani Maailman Curlingliitolle ja olen iloinen, että palaamme jälleen Lohjalle, Maailman Curlingliiton kilpailupäällikkö Eeva Roethlisberger mainitsee World Curlingin tiedotteessa.

Kisakallio on ylpeä yhteistyöstä Maailman Curlingliiton kanssa ja urheiluopistolla ollaan erittäin iloisia EM-kilpailujen järjestämisoikeudesta. Kisakallion järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Lauri Ikävalko kertoo, että kilpailuiden isännöinti sopii hyvin Kisakallion strategiaan. Tapahtuma tuo isäntäkaupunki Lohjalle maailman parasta curlingia ja kansainvälistä näkyvyyttä laajalle leviävien TV-oikeuksien myötä.

– Kisojen isännöiminen on osoitus suomalaisten kyvystä rakentaa hyviä kansainvälisiä kilpailutapahtumia ja tämä on myös erittäin tärkeä asia koko suomalaiselle curling-yhteisölle, Ikävalko sanoo.

Jätä kommentti